сряда, 5 декември 2012 г.

Отворено писмо до Георги Бакалов от бивши членове на неговата общност

Днес бе публикувано отворено писмо от над 80 бивши членове на религиозната общност ръководена от Георги Бакалов. В писмото се съдържат факти и обобщения, които оценяват дейността на "апостол" Бакалов и представят една нелицеприятна картина. Писмото е подкрепено с факти, които разкриват  апетита към упражняване на финансов и духовен контрол от Бакалов върху неговите последователи, както и редица други неетични и небиблейски практики.

Бакалов стана известен в последните две години с гласовитите си претенции да "очиства" евангелската църква от "агентите", както и със злонамерените си атаки срещу опонентите си и най-вече Васил Еленков - бивш пълномощник на Национален алианс "Обединени Божии църкви".  НАОБЦ бе деноминацията, към която бе "регистрирана" и Бакаловата общност в продължение на няколко години.

Писмото и придружаващите го документи можете да прочетете на следния линк:

http://2or3eyewitnesses.blogspot.com/

Тази тема е от значение за евангелската църква и отношенията църква-държава, както и оценка на вътрешноцърковните влияния и учения.

1 коментар:

  1. При прегледа на материалите забелязах, че промоцираните от Бакалов финансови пирамидални инициативи съдържат чисто "агентска" терминология: "Вербуващ" - лице, което въвежда нов член"
    http://2or3eyewitnesses.blogspot.com/2012/12/blog-post.html

    ОтговорИзтриване

Преди да коментирате прочетете "Правила за ползване"! Желателно, но не е задължително, да се подписвате с истинското си име.